OM BUBBEL & BRIE

Ost och vin i ren passion sedan 130 år.

 

Om oss

Hej! Vi heter Alexandra & Dave. En av oss är en fena på att sälja ost och hålla vinprovningar. Den andre är riktigt vass på konstnärligt skapande, särskilt i is & snö…

Alexandra säljer noga utvalda delikatessostar och osttillbehör ur ”Bubblan” – vår ombyggda Rice of Leicestershire Horse Box från 1978. Den sötaste mobila ostbutik som finns, om ni frågar oss.

När han inte skulpterar i is och snö, skissar Dave på idéer till trädgård och hemmiljö.

Om Alexandra

Jag som driver Bubbel & Brie heter Alexandra Ruane och kommer från en släkt som arbetat med ost i snart 130 år.

Vår familjs butik Hugo Ericson Ost har funnits i fem generationer och min morfars morfar var den som först fick tinga sin plats innan Saluhallen i Göteborg stod färdigbyggd.

När Saluhallen skulle renoveras 2011-2012 sålde jag min del till kusin Jenny som idag driver butiken i Saluhallen vidare. Jag fokuserade enbart på ost- & vinprovningarna i några år tills min man och jag hittade ”Bubblan”, en retro-hästtransport som vi köpte och skeppade hem från England. 

Alexandras akademiska bakgrund består av en kandidatexamen i franska, ekonomi och juridik. Förutom mat och vin, har språk och att skriva alltid varit stora intressen. Alexandras C-uppsats på Göteborgs Universitet tog läsaren med på en resa bland Frankrikes 26 regioner med en ost och ett vinval från varje region. Denna uppsats växte till slut till en bok och Ost & Vin – det perfekta äktenskapet kom ut i september 2011 (Votum & Gullers Förlag). Uppföljaren Alex Ostresa har planerad utgivning 2018. Däremellan kom också Café Halland som guidar till Hallands 40 bästa caféer (Isaberg Förlag, 2017).

 

 

Bubblan

När min man och jag en vacker dag hittade en äkta Rice of Leicestershire Horsebox från 1978 – en hästtrailer i retromodell – i Leicestershire, England, ja då föll vi pladask. Den var precis vad vi sökte, kul och något alldeles särskilt, perfekt till vår lilla ostbutik. Vi slog till, lät måla om den, svetsade igen hästarnas in- o utgång och tog ut tre luckor att sälja ost ifrån. Och så skeppade vi hem den till Göteborg.

En kylslagen dag stod den så där, helt ensam i Skandiahamnen och undrade nog vart den kommit. Inga hästar eller gröna ängar i sikte. Vi körde hem “Bubblan” till Vallda och Dave började sitt arbete med att isolera, lägga golv, sätta upp väggpanel och inreda den lilla ostbutiken.

Hösten 2017 såldes idén in till Kungsmässans ledning som blev eld och lågor. Vilken rolig idé! Det är precis detta som Kungsbacka saknat, tyckte de. Något roligt och annorlunda. Helt enkelt någon som tänkt utanför “hästboxen”. Eller inuti.

Eftersom min morfar var “ostgurun” Hugo Ericson och kusin Jenny och jag tidigare drivit butiken Hugo Ericson Ost i Saluhallen, kändes det självklart att fortsätta sälja de absolut bästa och finaste delikatessostarna på marknaden. Och eftersom den nya ytan är begränsad kan man vara säker på att det är de godaste kexen och de smarrigaste marmeladerna som finns att få tag på. Något annat får liksom inte plats.

Så välkomna till Sveriges mest unika ostbutik – en rullande bubbelmobil – hästbox – ostvagn. Kärt barn har många namn. Vi valde namnet Bubbel & Brie för att vi är lika passionerade för ost som för goda viner. När man handlar hos oss kan man vara säker på att också få riktigt fina vintips till ostbrickan.

Kontakt

Skicka ett meddelande